Duurzaam Goud & Duurzaam Zilver

Model: Duurzaam en Fairtrade
Beschikbaarheid: Out Of Stock
0,00€
Excl. BTW: 0,00€

Alle sieraden worden gemaakt van Duurzaam massief 14k Goud en massief 925 sterling Zilver. Een sieraad die voor altijd zijn waarde blijft behouden, immers je kunt het goud en zilver altijd weer omsmelten om er iets anders van te maken.

Vraag jij je wel eens af waar het goud of zilver wat jij draagt vandaan komt? Goud en zilver wordt gewonnen uit mijnen over de hele wereld, maar vaak in landen waar de arbeidsomstandigheden totaal verschillen met die van ons in Nederland. De arbeidsomstandigheden voor deze mensen zijn vaak verschrikkelijk, zo krijgen ze vaak onderbetaald, moeten ze veel te lang achter elkaar doorwerken, geen beschermende werkkleding, kinderarbeid is vaak normaal en bovendien worden er veel giftige stoffen gebruikt die niet alleen de arbeiders maar ook nog eens een gevaar zijn voor het milieu. Dit is een werkwijze waar ik helemaal niet achtersta en waar ik met mijn bedrijf geen deel van uit wil maken. Daarom kies ik ervoor om mijn eigen werkwijze te volgen :) ik hoop dat iedereen dat kan waarderen!

Wat houdt Duurzaam eigenlijk in?

Duurzaam: Het grootste deel van de metalen die door mijn Nederlandse fabrikanten verkocht wordt is duurzaam, wat houdt dit in? Een klant komt bij een juwelier/goudsmid om goud in te ruilen voor geld. De klant krijgt geld en de goudsmid/juwelier het metaal. Hij stuur het metaal naar de Nederlandse fabriek en in ruil hiervoor krijgt de juwelier/goudsmid geld. De fabriek smelt het goud/zilver vervolgens om en nieuwe bruikbare metalen van te maken zoals band, zetkasten, schakels, fournituren etc. Vervolgens kan de goudsmid/juwelier dit weer inkopen en zo is de cirkel mooi rond. Er is op deze manier helemaal geen mijnwerving aan te pas gekomen. 

Zelf maak ik bijna alles helemaal zelf, zoals alle grillige en gladde zetkasten en ook veel banden maak ik zelf. Er zijn enkel een paar dingen die ik inkoop omdat de prijs van inkoop niet op kan tegen het zelf maken zoals de bolletjes banden, die maakte ik een paar jaar geleden wel zelf maar nu kun je dat kant en klaar kopen, en zoals bijvoorbeeld de hartjes zetkastjes of armband/kettingschakels.

Waarom maak ik dan geen sieraden van Fairtrade/Fairmined goud en zilver? Ik voel mij er beter bij om goud en zilver te gebruiken wat er al is. Door alleen maar duurzaam goud en zilver te gebruiken hoeven er (in elk geval voor mij) geen nieuwe mijnen worden aangelegd. Ik ben natuurlijk maar een van de zovele ondernemers, maar elk klein beetje helpt en ik voel me er goed bij om zo mijn steentje bij te dragen voor een beter milieu. Vandaar dus :)

Op mijn Facebookpagina: www.facebook.com/tantetaat en via mijn Instagram kunnen jullie vaak zien hoe ik oud goud versmelt om er een nieuw geheel duurzaam sieraad van te maken :) en via deze video neem ik jullie ook mee naar mijn werkplaats: www.vimeo.com/178239133  erg leuk om te bekijken!!

En hoe zit het met de edelstenen? Die kan ik natuurlijk niet zelf maken en moeten wel gewonnen worden, meestal uit mijnen. Of ook echt alle edelstenen fairmined zijn weet ik niet 100% zeker. Ik koop veel sieraden in bij de Nederlandse fabrikanten maar omdat ik verzot ben op edelstenen en mineralen en ga ik ook vaak naar winkeltjes waar je edelstenen kan kopen. De herkomst is dan soms helaas dus ook gewoon onbekend. 

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren