Over Tante Taat

Model: tante taat
Beschikbaarheid: Out Of Stock
0,00€
Excl. BTW: 0,00€

Tante Taat is ontstaan vanuit liefde, passie en een droom. 

Al sinds klein meisje kon ik uren lang in de werkplaats kijken naar mijn vader hoe hij sieraden voor andere mensen maakte. Ik vond het echt fascinerend om te zien hoe hij van zo'n 'lelijk' stukje zwart goud een prachtig glimmend kunstwerkje maakte. Geweldig om te zien, ik was er helemaal door bevangen. Mijn interesse in edelstenen begon ook al toen ik nog heel jong was. Ik hield immens veel van de kleuren en schittering van edelstenen. Als mijn ouders mij meenamen naar " De oude aarde" in Giethoorn, " Het versteende leven" in Drouwen of "De Flintenhof" in Orvelte dan konden ze me daar uren lang mijn eigen gang laten gaan. Betoverd door al die mooie stenen, wauw, prachtig. Ik had toen nog geen idee van de betekenis van edelstenen en mineralen maar ze deden wel degelijk iets met me. Nu jaren laten kan ik nog steeds uren lang in deze winkels rondkijken, een paradijs voor mij!

Vanaf dat ik ongeveer acht jaar was mocht ik af en toe eens een sieraad samen met mijn vader maken, gewoon simpele dingen zoals een ring of een armbandje. Mijn vader liet me zien hoe je moest vijlen, solderen etc. In het begin vond ik het solderen wel eng hoor, zo'n grote vlam..maar ik weet nog dat ik het diezelfde dag al zelf durfde. En toen ik negen jaar was heb ik mijn eerste zilveren ring voor mijn moeder gemaakt, helemaal zelf, zonder hulp van mijn vader, wat was ik trots !!! Mijn moeder heeft de ring jaren lang gedragen vol trots, ook al was hij een beetje scheef gesoldeerd haha.

Jaren gingen voorbij, ik maakte in mijn vrije tijd vaak sieraden voor mijn moeder, voor mijzelf of voor de verkoop in de winkel van mijn ouders. Mijn liefde voor sieraden en edelstenen bleef altijd aanwezig. Toch koos ik er na het behalen van mijn VWO-diploma voor om te gaan studeren. Ik heb eerst Kunst en Architectuurgeschiedenis gestuurd aan de Universiteit in Groningen en daarna heb ik ook nog Logopedie gestudeerd in Groningen. Het leek mij handig om een studie te kiezen met baangarantie.. Die baangarantie had ik want ik kon gelijk beginnen, maar al na 2 jaar als logopedist te hebben gewerkt dacht ik.. wil ik dit nou mijn hele leven doen? Aan geld geen gebrek maar was ik ook echt gelukkig? Je moet doen waar je gelukkig van wordt en voor mij is dat: sieraden maken. Ik maakte een plan, nam ontslag als logopedist en schreef Tante Taat in bij de KvK (2013). Ik geloofde er heilig in dat ik met mijn liefde, passie en doorzettingsvermogen ook geld zou kunnen verdienen. In Tante Taat kan ik elke dag mijn creativiteit kwijt. Ik krijg zoveel goede energie als ik sieraden maak!! En door alle lieve en positieve reacties van alle klanten word ik al helemaal gelukkig. 

Vanaf het moment dat ik ontslag heb genomen ben ik terug gegaan naar de werkplaats van mijn vader om van hem alles te leren wat ik wilde maar nog niet kon. Hij leerde met nieuwe technieken zoals stenen zetten, wasmodellen maken, gieten enz. Ik besef mij dat ik heel veel geluk heb met mijn vader, hij is al meer dan 50 jaar goudsmid. Hij leerde het vak zelf in Italië, toen hij 17 jaar oud was. In de loop der jaren heeft hij gewerkt als goudsmid voor andere juweliers in Nederland en vlak voordat ik geboren werd opende mijn ouders hun eigen winkel met werkplaats. De afgelopen decennia heeft hij vaak stagiaires begeleid en als docent gewerkt aan de Volksuniversiteit. Een betere leermeester kon ik me niet wensen en ik ben dan ook heel erg blij met hem. 

Nu een aantal jaar later is Tante Taat uitgegroeid tot een zeer succesvol bedrijf met een groot klantenbestand en veel klanten die elke keer weer terug komen voor een nieuw sieraad. Zonder al deze lieve klanten zou Tante Taat niet kunnen bestaan. Ik zal deze mensen voor altijd dankbaar zijn, de klanten die in het begin al in mijn geloofden en bij mij kochten en ook de klanten van nu die vaak via via over mij hebben gehoord en een sieraad kopen. Mijn droom is mede dankzij jullie uitgekomen :) !!!!

Naast mijn grote liefde voor sieraden en edelstenen zijn er ook nog een paar andere liefdes in mijn leven, namelijk Jarno (mijn man), Nola (mijn baby) en Noor (mijn zwarte labrador van vijf jaar). Noor gaat altijd met mij mee naar de werkplaats en winkel. Zij is mijn allergrootste viervoeter vriend. Samen lopen we 's morgens naar de winkel en 's avonds weer terug. En tussen de middag gaan wij altijd vaste prik op pauze naar Brownies & downieS, want daar werkt mijn broertje Alessandro.

Naast mijn werk hou ik heel veel van fashion en styling zoals zoveel vrouwen ;) ik ben altijd bezig met het zoeken naar mooie combinaties zowel voor mijn outfits als voor in mijn huis. En natuurlijk horen daar veel edelstenen en mineralen bij.  Betekenisvolle mineralen op bepaalde plekken in huis en zelfs op mijn trouwjurk heb ik een band met rozenkwartsen gemaakt. Maar ik hou ook enorm veel van tuinieren. Ik kan in mijn vrije tijd uren doorbrengen in mijn moestuin. In mijn tuin vind je veel bloemen, eetbare bloemen, aardbeien, frambozen, blauwe bessen, bramen, pruimen, appels, walnoten, vijgen, citroenen, olijven, tomaten, paprika's, courgette, broccoli, bloemkool, aardappels, palmkool, bieten, wortels, pastinaak, prei, bosui, spinazie, snijbiet, doperwten, pompoen, sla.. heb ik nog iets gemist?? Heel veel dus haha. Heerlijk om uren lang in de tuin bezig te zijn, je eigen groente en fruit te oogsten er een lekkere maaltijd voor familie of vrienden van te koken en deze samen buiten aan een mooi gedekte tafel met gouden ;) bestek en een vaas met bloemen uit je eigen tuin. Ultiem geluk !!!!

Mijn bedrijfsnaam " Tante Taat" is geen naam die je gelijk aan een sieradenmerk zou koppelen en toch gebruik ik lekker eigenwijs als ik ben deze naam. Mijn broertje heeft het downsyndroom en is slechthorend, hij kan mijn naam Nikita dus niet zo goed uitspreken en zegt altijd Taat tegen mij. Vrienden en familie namen dit over en al jarenlang wordt ik dus door iedereen Taat genoemd. Toen mijn zus en oudere broer vanaf 2001 kinderen kregen werd ik voor het eerst tante taat genoemd. Dat vond ik zo'n leuke naam, past echt bij mij, klinkt lekker eigenwijs, en bedacht door mijn broers en zus. Misschien niet de sterkste bedrijfsnaam voor een sieradenmerk maar wel met een liefdevolle betekenis.

Hierboven kun je een aantal foto's van mij bekijken :) ik zal uitleggen wat er te zien valt:

Foto 1: Dit ben ik samen met Noor in de Sharah in Ommen, heerlijk samen wandelen!!

Foto 2: Achter mijn werkbank, die bloemetjes staan er voor de foto haha en meestal ligt mn onderste lade ook helemaal vol, maar speciaal voor deze foto die in een blog verscheen ruimde ik even op ;)

Foto 3: Edelstenen inkopen, zie mij blij zijn. Deze strengen met edelstenen gebruik ik altijd voor de zilveren oorringen met edelsteen en de bijou kettingen met edelsteen, deze artikelen staan niet in de webshop maar kun je kopen in onze winkel en tijdens de markten :)

Foto 4: Mijn verslag over "Goudsmeden" voor techniek toen ik in de eerste klas zat, 12 jaar, die kleding...dat haar..haha dat was toen hip

Foto 5: Mijn kleine meid voor de eerste keer mee naar " De Oude Aarde", ik mocht haar verschonen in het museum tussen alle grote kristallen, ze keek haar ogen uit! Hier zitten we samen op een grote rozenkwarts

Foto 6: Een hele kleine greep uit mijn edelstenen, kristallen en mineralen collectie, boeken erover heb ik ook te kust en te keur, deze kocht ik in New York en is echt een aanrader: "Yulia van Doren - Crystals, the modern guide to Crystal healing"

Foto 7: Mijn allereerste sieradenset geelgoud met rozenkwarts die ik zeven jaar geleden toen ik net begon voor het eerst maakte. Ik draag hem sindsdien elke dag! Sinds een paar jaar wordt deze grillige collectie ook nagemaakt door een aantal andere bedrijven.. eerst wel even slikken en daarna vol trots :) mijn collecties worden gekopieerd, wauw, hoe cool is dat!!

Foto 8: Mijn trouwjurk waar ik zelf een band met rozenkwarts op heb genaaid, de steen van de liefde mocht natuurlijk niet ontbreken tijdens deze dag en in mijn sieraden droeg ik die dag alleen maar diamanten, dus dit was echt de perfecte oplossing en zag er prachtig uit al zeg ik het zelf haha

Foto 9: Onze trouwringen, beide gemaakt door mijn vader want ... er staat een vloek op als een goudsmid zijn eigen trouwring maakt ..

Foto 10: Mijn ouders, ik mag gebruik maken van de werkplaats die achter de winkel zit. Mijn vader werkt naast mij aan zijn eigen opdrachten en mijn moeder helpt klanten in de winkel. Mijn moeder helpt mij ook altijd tijdens markten trouwens :) goede hulp en ze kan lekker kletsen haha

Foto 11: Soms is het naast werken tijd voor Qualitytime, samen met Nola naar de dierentuin bijvoorbeeld. Hier kijken we naar Wu Wen die net als ik ook net voor de eerste keer mamma is geworden!! Panda's zijn trouwens mijn lievelingsdieren,  maar daarboven staat Noor natuurlijk ;)

Foto 12: Samen voor het eerst naar de winkel gewandeld !!!

Foto 13: Samen met Noor voor de winkel poseren in 2017

Foto 14: en nog een keer in 2020

Foto 15: Geboortekaartje van Nola die ik zelf getekend heb plus een set geboorteringen: ring met citrien (november), ring met moedermelk (hartje), ring met diamant en twee aanschuifringen.

Foto 16: Samen met mijn bestie Shanna, zij helpt me ook heel vaak tijdens markten, hier zijn we samen tijdens de GGD markt bij de Giftcity in Zwolle. Zoals je kunt zien hebben we altijd heel veel plezier samen haha

En ook echt heel erg de moeite waard om een kijkje te nemen in mijn werkplaats via deze leuke promofilm uit 2016 www.vimeo.com/178239133 

En via

 www.facebook.com/tantetaat en

www.instagram.com/tantetaat_jewelry en

www.instagram.com/moedermelksieraad_by_tantetaat kun je nog veel meer foto's van sieraden en foto's / filmpjes van het werkproces bekijken. Ook kun je hier zien welke sieraden ik elke week voor mijn klanten maak, wat er nieuw is, acties etc.


Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren