:) Wie is Tante Taat

Model: tante taat
Beschikbaarheid: Out Of Stock
0,00€
Excl. BTW: 0,00€


Bekijk hier de mooie promofilm uit 2016 www.vimeo.com/178239133  gemaakt in de smederij / winkel

In mei & juni 2022 zijn mijn sieraden op tv geweest bij rtl4 'Mamma's wereld'  https://mamaswereld.tv/aflevering-1-tante-taat/ 


Hoi :) wat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn website !! Mijn naam is Nikita Sanna en ik ben Tante Taat. 

Ik woon samen met mijn man, dochtertje Nola van 2 jaar en labrador Noor van 7 jaar in een prachtige woonboerderij in het mooie Drenthe, 4 jaar geleden hebben wij deze boerderij helemaal verbouwd tot ons droomhuis met prachtige grote tuin, bloemenweide en moestuin.

33 jaar geleden, in 1989, hebben mijn ouders een Goudsmederij met een winkel ervoor opgericht in hartje centrum Emmen (vlakbij Wildlands ) Ik was toen net 3 jaar, nu weet je gelijk hoe oud ik ben hahaha. 

Al sinds klein meisje kon ik uren lang in de werkplaats kijken naar mijn vader hoe hij sieraden maakte. Ik vond het echt fascinerend om te zien hoe hij van zo'n 'lelijk' stukje zwart goud een prachtig glimmend kunstwerkje maakte. Ik was er helemaal door bevangen. Mijn interesse in edelstenen begon ook al toen ik nog heel jong was. Ik hield immens veel van de kleuren en schittering van edelstenen. Vanaf dat ik ongeveer acht jaar was mocht ik af en toe eens een sieraad samen met mijn vader maken, gewoon simpele dingen zoals een ring of een armbandje. Mijn vader liet me zien hoe je moest vijlen, solderen etc. In het begin vond ik het solderen wel eng hoor, zo'n grote vlam..maar ik weet nog dat ik het diezelfde dag al zelf durfde. En toen ik negen jaar was heb ik mijn eerste zilveren ring voor mijn moeder gemaakt, helemaal zelf, zonder hulp van mijn vader, wat was ik trots !!! Mijn moeder heeft de ring jaren lang gedragen vol trots, ook al was hij een beetje scheef gesoldeerd haha.

Jaren gingen voorbij en in mijn vrije tijd maakte ik vaak sieraden voor mijn moeder, voor mijzelf of voor de verkoop in de winkel van mijn ouders. Toch koos ik er na het behalen van mijn VWO-diploma voor om te gaan studeren aan de Universiteit in Groningen. Ik heb eerst Kunst- en Architectuurgeschiedenis gestudeerd en daarna heb ik ook nog Logopedie gestudeerd. Het leek mij handig om een studie te kiezen met baangarantie.. maar na 2 jaar als logopedist te hebben gewerkt dacht ik.. wil ik dit nou mijn hele leven doen? Je moet doen waar je gelukkig van wordt en voor mij is dat: sieraden maken, daarmee kan ik elke dag mijn creativiteit kwijt. Ik maakte een plan, nam ontslag als logopedist en schreef Tante Taat in bij de KvK (2013). Vanaf het moment dat ik ontslag heb genomen ben ik terug gegaan naar de smederij om van mijn vader alles te leren wat ik wilde maar nog niet kon. Ik geloofde er heilig in dat ik met mijn liefde, passie en doorzettingsvermogen ook geld zou kunnen verdienen. Nu bijna 10 jaar later is Tante Taat uitgegroeid tot een succesvol bedrijf. 

In dezelfde smederij die in 1989 is opgericht door mijn ouders heb ik nu mijn eigen gedeelte in zowel de smederij als in de winkel en etalageruimtes :) daarnaast heb ik ook nog een tweede grote smederij buiten de stad helemaal voor mijzelf waar ik in alle rust ongestoord kan werken en daar ben ik heel trots op :) 

Mijn bedrijfsnaam " Tante Taat" is geen naam die je gelijk aan een sieradenmerk zou koppelen dus ik krijg heel vaak de vraag waar de naam vandaan komt: Mijn broertje heeft het downsyndroom en is slechthorend, hij kan mijn naam Nikita dus niet zo goed uitspreken en zegt altijd Taat tegen mij. Vrienden en familie namen dit over en al jarenlang wordt ik dus door iedereen Taat genoemd. Toen mijn zus en broer kinderen kregen werd ik voor het eerst tante taat genoemd. Dat vond ik zo'n leuke naam, en bedacht door mijn broers en zus. Misschien niet de sterkste bedrijfsnaam voor een sieradenmerk maar wel met een liefdevolle betekenis !!


Hierboven kun je een aantal foto's van mij bekijken :)

Foto 1: Ciao ik ben dus Nikita :) hier samen op de foto met mijn meisje Nola

Foto 2: Samen met Noor mijn allerbeste maatje, mijn zwarte labrador van 7 jaar oud. Wij zijn altijd samen. Noor gaat elke dag met mij mee naar de smederij / winkel, grote kans dat je haar daar eens tegen zult komen. 's morgens gaat ze altijd lopend, rennend naast de fiets, of in de bakfiets met mij mee naar het werk

Foto 3: En elke middag gaan we in de pauze lunchen bij Brownies & downieS waar mijn broertje Alessandro werkt 

Foto 4: Bij de opnames van rtl4 'Mama's wereld' :) :) :) https://mamaswereld.tv/aflevering-1-tante-taat/  

Foto 5: "By doing what you love you inspire and awaken the hearts of others" Alle sieraden van Tante Taat worden door mijzelf gemaakt. Van wasmodel tot eindproduct, er wordt helemaal niets uitbesteed. En alle sieraden worden gemaakt van duurzaam of gerecyled  goud en zilver, duurzame sieraden voor het leven

Foto 6: Mijn werkstuk voor techniek uit de eerste klas, natuurlijk over goudsmeden, haha.. dat haar...die kleding... dat was 25 jaar geleden hip ;) ;) ;)

Foto 7: Mijn allereerste sieradenset die ik in 2013 maakte. Bestaande uit grillige zetkasten en in deze set een rozenkwarts. Inmiddels wordt deze grillige collectie door meerdere bedrijven gekopieerd, in het begin vond ik dat maar raar.. maar nu ben ik het gewend en supertrots want hoe cool is het als je wordt gekopieerd!!

Foto 8: Samen met mijn kleine meisje, voor de eerste keer mee naar de oude aarde, samen op een grote rozenkwarts

Foto 9: Rozenkwarts is de steen van de liefde en mocht natuurlijk niet ontbreken op mijn trouwdag ... dus naaide ik allemaal rozenkwarts stenen op de band van mijn trouwjurk

Foto 10: Samen met mijn allerliefste paps en mams 

Foto 11: Wij zijn Italiaans (Sardinië) ik ga hier heel graag heen op vakantie!! Daarnaast reis ik graag de wereld over en kom ik heel graag in Amerika, Afrika en Europa (Australie staat nog op mn lijstje)

Foto 12: Belgische klanten komen heel graag mijn sieraden shoppen en ik kom heel graag naar België; Gent, Antwerpen, Brussel, Brugge, Oostende, Bergen, Knokke allemaal even mooi, samen met mijn man gaan we graag weekendjes naar onze zuiderburen

Foto 13: Ik woon in een mooie grote woonboerderij met een hele grote tuin. Tuinieren is dan ook mijn hobby, in mijn vrije tijd ben ik er altijd te vinden. Ik heb een hele grote moestuin vol fruit en groente plus ontelbaar veel bloemen en eetbarebloemen. Wist je dat bijna alle geboortebloemen en bloemen die je kunt toevoegen aan je DNA-sieraad uit mijn eigen moestuin komen :) helemaal biologisch geteeld, dus ook superduurzaam :) ;) ik hou van duurzaam 



VOLG MIJ VIA:

 www.facebook.com/tantetaat en

www.instagram.com/tantetaat_jewelry en

www.instagram.com/moedermelksieraad_by_tantetaat 

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren